top of page
WhatsApp Image 2023-02-27 at 20.08.37 (1).jpeg

Blockflöte, Kammermusik

Gábor Prehoffer

A furulya kurzuson elsősorban haladó képességű játékosok jelentkezését várjuk, szólódarabokkal, continuo-kíséretes művekkel és kamarazenei produkciókkal egyaránt, utóbbiakban akár más hangszeresekkel együtt is. Külön hangsúlyt szeretnénk fektetni a 17. század elejének improvizációs gyakorlatára, valamint a 18. századi francia és olasz nagybarokk irodalom díszítéseinek stílusos kivitelezésére.

A kurzus kiváló alkalom arra, hogy a furulyások megismerkedhessenek hangszerük irodalmának olyan részeivel is, amelyek nem mindig képezik a hagyományos repertoár részét.

Prehoffer Gábor a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen Rahel Stoellgernél tanult, ahol diplomáját 2003-ban kitüntetéssel szerezte.

Rendszeresen koncertezik a magyar és a nemzetközi régi zenei élet élvonalába tartozó együttesekkel (Capella Savaria, Concerto Armonico, Orpheon Consort Wien, Aura Musicale), továbbá a Jean-Marie Leclair Trió tagjaként Ratkó Ágnessel és Krommer Lúciával. 2002 óta a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium furulyatanára, 2005 óta a Bécsi Városi Zeneiskolában furulyatanár és csembaló-korrepetitor. 2021 februárja óta a Győri Egyetem Zeneművészeti Intézetében furulyát, kamarazenét és continuo-játékot tanít. Számtalan tanári továbbképzés és nyári kurzus meghívott előadója (Szombathelyi Régi Zene Műhely, Valticei Régi Zenei Akadémia). 

bottom of page